
02 jul Loaded fries met geitenkaas – Recept
Patat uit de frituur is heel lekker, maar natuurlijk niet gezond. In deze blog geven wij het recept voor ‘loaded fries’ op de Foodset manier. Onze loaded fries met geitenkaas zijn patatjes uit de oven, gemaakt van zoete aardappel en pastinaak met daaroverheen kidneybonen, tomaatjes, bosui en geitenkaas. Smullen zonder schuldgevoel!
BEREIDINGSTIJD:
45 minuten
BENODIGDHEDEN (VOOR TWEE PERSONEN):
Pastinaak – 500 gram
Zoete aardappel (middelgrote) – 300/400 gram
Cherrytomaatjes – 100 gram
Geraspte geitenkaas – 30 gram
Bosui – 1/2 bosui
Knoflookpoeder – twee theelepels
Uipoeder – tweee theelepels
Cayennepoeder – 1/2 theelepel
Paprikapoeder – twee theelepels
Zout naar smaak
Olijfolie – twee eetlepel
BEREIDINGSWIJZE:
– Was de groenten. Snijd de zoete aardappel en pastinaak zoals in de video in reepjes, net als echte patatjes.
– Verwarm de oven voor op 210 °C. Leg de zoete aardappelen op de bakplaat. Terwijl de oven voorverwarmd doe je één theelepel olie en de helft van alle kruiden over de zoete aardappelen. Meng het geheel goed door, zodat elke aardappel olie en kruiden heeft.
– Wanneer de oven heet is bak je eerst de zoete aardappel 10 minuten op 210 °C.
– Hierna voeg je de pastinaak toe aan de bakplaat. Nu strooi je ook de rest van de kruiden en de olijfolie over de bakplaat. Meng het geheel weer goed. De bakplaat mag nu 20 minuten de oven in op 210 °C.
– Terwijl alles in de oven staat snijd je de tomaat en bosui. De tomaat snijd je in kwartjes en de bosui in ringetjes.
– Na verstrijken van de 20 minuten controleer je hoe knapperig en gaar de pastinaak en aardappel zijn. Dit is ook afhankelijk van hoe dik je ze hebt gesneden. Wij hebben ze nog één keer 10 minuten in de oven gezet.
– Als alles gaar is, voeg je de kidneybonen, tomaat en geitenkaas toe. Bak dit ongeveer 5 minuten, zodat de kaas kan smelten en de kidneybonen kunnen opwarmen.
– Verdeel nu het eten over twee borden. Strooi de bosui erover en klaar is kees. Een sausje is hier uiteraard heerlijk bij. Wij zullen dat voor deze keer toestaan 😉
Eet smakelijk!
Nieuwsgierig naar onze andere blogs? Bekijk ze hier!
Volg ons ook op Bloglovin‘, Instagram en YouTube.