fbpx
pannenkoeken met kikkererwtenmeel

50/50 Pannenkoeken – Recept

Vandaag delen we een heerlijk recept voor pannenkoeken met kikkererwtenmeel. Zo eenvoudig, dat iedereen het kan maken (zelfs Brandon). Je maakt ze in een handomdraai (letterlijk en figuurlijk) helemaal zelf. Mocht je doordeweeks geen tijd hebben om ze te maken, doe je dit gewoon in het weekend en bewaar je de pannenkoeken gemakkelijk in de koelkast of diepvries. In onze video zie je het heerlijke eindresultaat. Onder de video lees je hoe je deze pannenkoeken precies maakt. Kijk hier mee!

Bereidingstijd:

15 minuten

Benodigdheden (voor twee personen):

Banaan – Twee stuks
Havermeel – 40 gram
Kikkererwtenmeel – 40 gram
Warm water – 200 ml
Kokosolie – Een eetlepel

Bereidingswijze:

– Prak de bananen fijn met een vork. (Tip: eventuele klontjes die je overhoudt, kun je eruit halen, door er met een lepel op de drukken)
– Zodra de banaan geprakt is, voeg je de helft (100 ml) van het water toe. Roer dit kort door met een garde, vork of lepel.
– Vervolgens voeg je de helft van het kikkererwtenmeel toe. Probeer niet te veel meel in één keer toe te voegen, om klontjes te voorkomen. Roer dit door. Wanneer het beslag glad is, voeg je de andere helft van het kikkererwtenmeel toe. Roer dit vervolgens weer tot een glad beslag.
– Daarna kan de tweede 100 ml water en de helft van het havermeel bij het beslag. Ook hier geldt dat je het beslag glad moet kloppen, voordat je de rest van het meel toevoegt. Voeg tot slot het resterende havermeel toe.
– Als het beslag klaar is, smelt je 1/3 van de kokosolie in de pan. Doe dit op middelhoog vuur. Wanneer de olie gesmolten is, schenk je het beslag voor je twee, drie of vier pannenkoeken in de pan. (Tip: gebruik een soeplepel; schenken uit de kom geeft een hoop rommel)
– Bak de pannenkoeken in ongeveer 2 à 3 minuten per kant goudbruin. Je kunt de pannenkoeken omdraaien, wanneer deze makkelijk los te schudden zijn van de pan of wanneer je er met een spatel makkelijk onder komt.
– Herhaal dit proces tot het beslag op is. Je hebt nu, afhankelijk van de dikte, tussen de 6 en de 12 pannenkoeken.
– Wanneer alle pannenkoeken klaar zijn, kun je ze opdienen en opeten met een topping die jij lekker vindt. Wij hebben gekozen voor amandelpasta, fruit en amandelschaafsel, maar je kunt er natuurlijk op doen wat jij het lekkerst vindt.
– Mocht je de pannenkoeken niet allemaal in één keer op krijgen, dan bewaar je ze gemakkelijk enkele dagen in de koelkast en enkele weken in de vriezer.

Eet smakelijk!

Nieuwsgierig naar onze andere blogs? Bekijk ze hier!

Volg ons ook op Bloglovin’, Instagram en YouTube.