fbpx

Waarom Foodset?

 

Waarom zou je gebruik maken van cursussen, webinars en mealplans bij Foodset? Dat is natuurlijk een belangrijke vraag. Allereerst is het ontzettend leerzaam. Je leert hoe je gezonder kunt eten en wat de valkuilen zijn. Om verder antwoord te geven op deze vraag, is het verstandig te kijken naar wat de gemiddelde Nederlander zoal eet. Daarover lees je hieronder meer.

Groente, fruit en vlees

Te beginnen met de eetgewoonten. De gemiddelde Nederlander eet slechts 131 gram groenten per dag. Daarnaast wordt er van fruit, noten en olijven maar 130 gram per dag gegeten. Dit is veel minder dan goed voor je is. Volgens het Voedingscentrum zou elke Nederlander ten minste 250 gram groente en 200 gram fruit moeten eten. In de praktijk eten we ongeveer de helft van wat aanbevolen wordt. Waar we in Nederland wel veel van eten, is vlees. Gemiddeld zo’n 98 gram per dag. De helft hiervan is ook nog eens bewerkt vlees. Op de website van het ‘World Cancer Research Fund’ staat beschreven dat door consumptie van rood en bewerkt vlees de kans op verschillende soorten kanker toeneemt. De ‘World Health Organisation’ heeft bewerkt vlees aangemerkt als ‘kankerverwekkend’ en rood vlees als ‘waarschijnlijk kankerverwekkend’. Bij bewerkt vlees moet je denken aan salami, bacon of hotdogs. Rood vlees is vlees van zoogdieren, zoals varkens en koeien. Kip en vis vallen hier dus niet onder.

Groenten ADH0%
Fruit ADH0%
Peulvruchten ADH0%
Omega 3:6

Daarnaast moet je rekening houden met de verhouding tussen omega 3-vetzuren en omega 6-vetzuren. Omega 3-vetzuren zijn meervoudig onverzadigde vetzuren. De bekendste zijn alfa-linoleenzuur (ALA) en de visvetzuren eicosapentaeenzuur (EPA) en docosahexaeenzuur (DHA). Omega 3-vetzuren beschermen tegen hart- en vaatziekten en passen in een gezonde voeding. ALA zit in plantaardige oliën, vooral in lijnzaadolie. Verder zit het een beetje in vlees en groene bladgroente. EPA en DHA zitten vooral in vis en in schaal- en schelpdieren. Omega 6-vetzuren zijn Omega 6 zijn ook meervoudig onverzadigde vetzuren. Ook deze beschermen tegen hart- en vaatziekten en passen in een gezonde voeding. Maar, waar het mis gaat is de verhouding waarin je deze vetzuren binnenkrijgt. Onderzoek van Simopoulos (2002) toonde aan dat het Westerse dieet gemiddeld een verhouding van 1: 15  (1 op 15) tot 1: 16,7 ( 1 op 16,7) heeft. Dit betekent dat je voor elke milligram omega 3-vetzuur je 15 milligram omega 6-vetzuur binnenkrijgt. Dit is ongezond en vergroot de kans op verschillende ziektes, zoals hart- en vaatziekten, kanker en auto-immuunziekten.

Peulvruchten

Aan de andere kant eten we in Nederland slechts 5 gram peulvruchten per dag. Bij peulvruchten moet je denken aan bijvoorbeeld bruine bonen, kikkererwten en linzen. Peulvruchten verlagen je LDL-cholesterol, wat helpt om je bloedvaten gezond te houden. Verder zijn ze rijk aan koolhydraten, eiwitten, B- vitamines en mineralen, zoals ijzer, calcium, molybdeen en fosfor. Ook bevatten ze veel vezels.


Gemiddelde Nederlander

We weten nu dat het eetpatroon dat wij er in Nederland op nahouden verre van gezond is. Samengevat eet de gemiddelde Nederlander weinig groenten en fruit, weinig peulvruchten, heeft een omega 3:6 verhouding van 1:15 of erger en eet ten slotte dagelijks rood of bewerkt vlees. Hierdoor ontstaan vergrote risico’s op onder andere verschillende soorten kanker, hart- en vaatziekten en auto-immuunziekten. Wij geloven dat niemand dit wil.

26%

Voldoen aan norm voor fruit

28%

Voldoen aan norm voor groente

Waarom Foodset? 

Wij geloven dat veel van deze ongezonde gewoontes ontstaan uit een gebrek aan informatie. Hoe kan je een lekkere gezonde maaltijd op tafel zetten als je niet eens weet welke opties er allemaal zijn? Dat kan niet. Als wij in onze omgeving vertellen over wat wij zoal eten, dan weet de helft van de mensen niet dat het zo simpel kan zijn. Wij willen jou dit ook graag leren, zodat gezond, makkelijk en leuk samengaan. Dit doen we door jou ons cursussen, mealplans en webinars aan te bieden.

Zoals je zal zien in onze gratis proefweek, zitten wij qua vitaminen en mineralen ruim boven de aanbevolen dagelijkse hoeveelheden. Ook letten wij erop dat de verhouding tussen omega 3 en omega 6 op een dag nooit groter is dan 1:3. Dit is zo’n vijf keer beter dan het gemiddelde in een Westers land. Daarnaast zal je bij ons te allen tijde voldoende verse groenten en fruit en nooit rood of bewerkt vlees eten. Kortom, je krijgt alle voedingsstoffen binnen die je nodig hebt, zonder dat je hier zelf ook maar iets voor hoeft te bedenken.

Wil je liever zelf aan de slag, dan leren wij jou alles wat wij weten in onze cursussen en webinars. Je leert tips, trucs en informatie. Hiermee ga je ontdekken dat je super makkelijk gezond kan eten. Wij hebben voor iedereen en voor elk niveau een cursus of webinar. Kijk direct hier of er iets voor je tussen zit!

Lange termijn

Bij ons krijg je geen dieet voorgeschoteld, waarmee je binnen een maand tien kilo afvalt. Wij richten ons op een gezonde leefstijl, op de lange termijn. Cursussen, mealplans en webinars om zo gezond mogelijk honderd te worden. Wel denken wij dat de kans groot is dat je door onze gezonde voeding af zult vallen.

Wij snappen dat het ontzettend moeilijk is om op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen op het gebied van gezond eten. Ook snappen wij dat je geen tijd of zin hebt om elke dag te verzinnen wat je die ochtend, middag en avond gaat eten. Ondanks alles, wil je wel gezond blijven eten en je gezond blijven voelen. Om je hierbij te helpen zijn wij Foodset begonnen. Begin vandaag met de eerste stap richting de gezondste versie van jezelf. Kijk direct of er een product is dat bij jou past. Dit kan je doen door hier te klikken.

Meer informatie over Foodset in het algemeen vind je hier.

Blijf op de hoogte.

Wat leuk dat je onze website bekijkt! Wil je op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en beste acties? Laat je e-mailadres achter en ontvang onze nieuwsbrief.