fbpx
zoete zuurkool

Zoete zuurkool – Recept

De ouderwetse zuurkool in een modern jasje, met zoete aardappelen. Over de gezondheidsvoordelen van zuurkool maken wij in de toekomst een blog, want deze zijn er wel degelijk. Voor nu is het vooral belangrijk te benadrukken hoe lekker dit recept is en hoe snel je het op tafel hebt staan. Onder de video lees je hoe je het precies maakt. Abonneer op ons Youtube kanaal om geen video meer te missen!

Bereidingstijd:

25 minuten

Benodigdheden (voor twee personen):

Zoete aardappel – 400 gram
Zuurkool – 500 gram
Kidneybonen – 255 gram (uitlekgewicht)
Komkommer – 100 gram
Bosui – Een halve
Olijfolie
Zout
Rozemarijn
Frietkruiden
Gerookte paprikapoeder

Bereidingswijze:

– Verwarm de oven voor op 200 °C.
– Snijd de zoete aardappel in blokjes van ongeveer 2 centimeter. Je mag het groter of kleiner doen, maar dit beïnvloedt de baktijd van de zoete aardappel.
– Leg de blokjes op een bakplaat en sprenkel 1 flinke eetlepel olijfolie over de zoete aardappelblokjes. Vervolgens breng je ze op smaak met zout, rozemarijn, frietkruiden en gerookte paprikapoeder.
– De aardappelblokjes kunnen 15 minuten de oven in op 200 °C. Terwijl deze garen, giet je de kidneybonen en de zuurkool af. Het vocht hiervan gebruiken we niet. (Tip: Vind je zuurkool te zuur, spoel het dan even af onder de kraan in een vergiet)
– Als de 15 minuten voorbij zijn, voeg je de zuurkool toe aan de bakplaat. Je hoeft hier geen kruiden op te doen. Mocht je het lekker vinden, kan je hier frietkruiden op doen. Vervolgens zet je de bakplaat 5 minuten in de oven op 200 °C.
– Na afloop van deze 5 minuten voeg je de kidneybonen toe aan het geheel en gaat de plaat nog eenmaal de oven in voor 5 minuten op 200 °C.
– Tijdens deze laatste 5 minuten snijd je de halve bosui in kleine ringetjes. Ook de komkommer snijd je in schuine stukjes. Door deze toevoegingen wordt het geheel een stuk frisser en minder zuur!
– Als het goed is zijn de 5 minuten bijna verstreken wanneer je klaar bent met het snijden van de bosui en komkommer. Haal de bakplaat uit de oven, schep het op een bordje en top het af met je vers gesneden bosui en komkommer.

Eet smakelijk!

Nieuwsgierig naar onze andere blogs? Bekijk ze hier!

Volg ons ook op Bloglovin, Instagram en YouTube.